zondag 22 december 2013

Kaneelbroodjess!

Gister was al de derde keer dat ik deze overheerlijke kaneelbroodjes maakte, ze komen van de site Ztrdg.
Er zijn daar ook nog meer lekkere recepten te vinden die ik ook al eens heb gemaakt! Maar dit keer waren het de kaneelbroodjes. Voor dit recept heb je 80 minuten nodig, waarvan er 40 minuten zijn voor het reizen van het deeg.

Nu kopen:
deeg: 325 ml melk, 5 kardemompitten of 1 tl gemalen kardemom, 60 g boter, 525 g bloem + 2 el bloem om uit te rollen, 100 g suiker, mespunt zout, 1 zakje droge gist (7 g)
vulling: 70 g zachte roomboter, 70 g suiker, 2 el kaneel (10 g), 1 ei, greinsuiker (ook wel parelsuiker) van de bakker
extra nodig: anti-aanbak bakplaat of bakpapierkwast

Straks koken:
Kneus de kardemompitten zodat de zaadjes loskomen. Verwarm de melk (niet koken) met de pitten en laat 10 min. trekken. Laat de boter zachtjes smelten, zeef de melk en laat deze tot lauw afkoelen. Zeef de bloem en meng met de suiker, zout, gist, gesmolten boter en melk tot een soepel deeg. Kneed het ca. 5 min. en laat het ca. 40 min. in een diepe kom onder een warme vochtige doek rijzen tot de dubbele hoeveelheid. Meng voor de vulling de boter met de suiker en kaneel. Kneed het deeg even door en rol het met wat bloem uit tot een plak van 30 bij 40 cm. Smeer de vulling over de plak deeg en rol de plak in de lengte op. Vet de bakplaat heel licht in met boter of bekleed de plaat met bakpapier. Snij de rol in 2 cm dikke plakken en verdeel ze op de bakplaat. Laat de broodjes nog 20 min. onder een doek rijzen. Verwarm de oven voor op 240 °C. Klop het ei los. Smeer de broodjes in met ei en bestrooi met de greinsuiker. Bak ze in ca. 8 min. net gaar.

♥ Dit recept komt van ztrdg.nl

Greinsuiker of parelsuiker had je dus ook nodig voor erop! Ik deed het zonder, en dat kan ook prima..

Zo zagen ze er bij mij uit: